Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 19g55kcal2g9.9g0.4g1.9g
Papu valkoinen, keitetty 72g77kcal6.1g10.1g0.3g5g
Maustekurkku sokerisuolattu 43g8.5kcal0.3g1.3g0g0.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g9g54kcal1.7g2.2g4.6g1.1g
Viinietikka balsami1.9g0.7kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g15g23kcal0.2g0.9g2g0.1g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g4.1g16kcal1.4g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana358g477kcal23.8g50.2g17g18.4g
Valittu annoskoko179g239kcal11.9g25.1g8.5g9.2g
Annoskoko puolitettuna90g119kcal6g12.6g4.3g4.6g
Arvot/100g100g133kcal6.7g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481