Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 325g1114kcal33.1g227.3g3.9g11.4g
Sokeri 248g1005kcal0g247.4g0g0g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.7g27kcal0g6.6g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 156g831kcal0.5g0.5g93.7g0g
Kananmuna kuoreton 115g163kcal14.3g0.3g11.7g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)125g40kcal3.7g5.9g0g0g
Raparperi 175g59kcal1.2g9.6g0.2g2.4g
Mansikka 291g136kcal1.5g24.5g0.6g5.5g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 312g185kcal30.6g9.4g1.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton21g4.4kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3560g7152kcal170.6g1068.4g222.6g38.6g
Valittu annoskoko1780g3576kcal85.3g534.2g111.3g19.3g
Annoskoko puolitettuna890g1788kcal42.7g267.1g55.7g9.7g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128300