Savusiikapiirakka

Sekoita perunasosejauhe ja piimä keskenään.

Lisää öljy.

Sekoita jauhot toisessa kulhossa ja nypi sitten sekaisin piimä-perunasoseen kanssa.

Lisää lopuksi vesi.

Voitele iso piirasvuoka (huom: halkaisija 27 cm). Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli.

Kun sipuli käytetään raakana, kannattaa huolehtia, että se on riittävän hienoa silppua.

Halutessasi voit kuullottaa sipulia kevyesti pannulla.

Leikkaa kala pieniksi paloiksi putsaten samalla ruodot pois.

Hienonna tilli.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.8g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g101kcal0g0g11.2g0g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 4.1g13kcal0.4g2.4g0.1g0.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%7.5g19kcal1g0.8g0.4g3.7g
Perunasosejauhe valmistamaton 10g38kcal0.6g7.3g0.4g0.7g
Maustamaton jogurttirahka (Milbona), annos 250g19g11kcal1.4g0.9g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Savusiika savukala23g27kcal4.7g0g0.8g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl15g13kcal0.2g0.7g1g0g
Ranskankerma, Milbona15g44kcal0.3g0.4g4.5g0g
Juustoraastesekoitus (Gouda+Edam) (Lidl), annos 100g11g37kcal2.8g0.3g2.7g0g
Raejuusto, velbo, lidl (Velbo), annos 100g15g12kcal1.9g0.3g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana358g736kcal32g40.8g46g10.2g
Valittu annoskoko179g368kcal16g20.4g23g5.1g
Annoskoko puolitettuna90g184kcal8g10.2g11.5g2.6g
Arvot/100g100g205kcal8.9g11.4g12.8g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234166