Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa63g11kcal0.2g1.6g0.4g0.4g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)50g83kcal9.5g0g5g0g
Ranskankerma Valio19g53kcal0.5g0.7g5.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g28g5.7kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Lihaliemikuutio Maggi1.4g3.9kcal0.1g0.1g0.3g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)13g34kcal3.8g0g2.1g0g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana359g382kcal28.8g7.6g26.2g1.8g
Valittu annoskoko179g191kcal14.4g3.8g13.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna90g96kcal7.2g1.9g6.6g0.5g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690