Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton28g5.9kcal0.1g0.5g0g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g225g119kcal12.8g11.9g2.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g34g5.1kcal0.3g0.7g0.1g0.5g
Graavilohi, maustettu, annos 50g169g313kcal23.1g3.2g23g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 169g76kcal0.3g15.9g0.2g3g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Riisi & ruis (Risella)338g1149kcal30.4g239.9g6.4g27g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi11g21kcal0.3g3g0.9g0g
Vesi789g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3582g3491kcal135.2g552.4g77g61.8g
Valittu annoskoko1791g1746kcal67.6g276.2g38.5g30.9g
Annoskoko puolitettuna896g873kcal33.8g138.1g19.3g15.5g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201