Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g175g35kcal2.6g5.2g0.9g0g
Tomaatti 437g100kcal2.4g15.1g1.3g6.1g
Kurkku 233g26kcal1.3g3.3g0.2g1.6g
Sipuli 64g19kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 117g185kcal1.3g1.7g18.6g4.1g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g448g1211kcal80.7g9g94.2g0g
Oregano, kuivattu 1.2g3.6kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Paprika keltainen 198g60kcal1.9g10.1g0.4g4g
Oliiviöljy 79g695kcal0g0g78.6g0g
Viinietikka 29g6kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.5kcal0.3g0.9g0.1g0.6g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3584g4712kcal184.2g100.6g389.2g36.4g
Valittu annoskoko1792g2356kcal92.1g50.3g194.6g18.2g
Annoskoko puolitettuna896g1178kcal46.1g25.2g97.3g9.1g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512