Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3685g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 369g275kcal48.3g4.1g1.5g25.4g
Sokeri 59g239kcal0g58.9g0g0g
Suola, annos 3g221g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 398g3519kcal0g0g397.9g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)516g1702kcal82.5g268.2g34g67.1g
Porkkana 1474g482kcal9.1g81.9g2.9g37.6g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)1363g4772kcal165g882.1g68.2g75g
Hiivaleipävehnäjauho 1916g6244kcal232.4g1138.1g53.6g105.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g34466kcal1074.6g4866.6g1116.2g621g
Valittu annoskoko10000g17233kcal537.3g2433.3g558.1g310.5g
Annoskoko puolitettuna5000g8617kcal268.7g1216.7g279.1g155.3g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138