Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g3g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri1.7g7.1kcal0g1.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.3g4.6kcal0.1g0.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.5g1.6kcal0g0.4g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g4.8g7.2kcal0g1.7g0g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g2.4g3.8kcal0.2g0.4g0.2g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 2.7g7kcal0g0.1g0.7g0g
Kiivi kuorittu 0.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 0.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana36g74kcal1.4g11g2.4g0g
Valittu annoskoko18g37kcal0.7g5.5g1.2g0g
Annoskoko puolitettuna9g19kcal0.4g2.8g0.6g0g
Arvot/100g100g203kcal3.8g30.2g6.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759