Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi8.2g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 5.5g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g1.9g0.8kcal0.2g0g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe2.7g7.9kcal0g1.5g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana37g22kcal0.4g3.8g0g2.6g
Valittu annoskoko18g11kcal0.2g1.9g0g1.3g
Annoskoko puolitettuna9g6kcal0.1g1g0g0.7g
Arvot/100g100g61kcal1.1g10.4g0g7.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=246888