Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi3.1g14kcal0.2g1.9g0.7g0.1g
Voi 1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl4.2g14kcal0.1g0.1g1.5g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g8.3g14kcal0.6g1.3g0.7g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Vesi0.6g0kcal0g0g0g0g
Liivate 0.2g0.6kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana37g113kcal2g7.6g8.4g0.2g
Valittu annoskoko19g56kcal1g3.8g4.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna9g28kcal0.5g1.9g2.1g0.1g
Arvot/100g100g305kcal5.4g20.5g22.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626