Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi5.9g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g4.7g14kcal0.5g2.9g0.1g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 7.6g26kcal0.8g5.4g0.1g0.3g
Hiiva 0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana38g88kcal2.6g16.6g1.2g2g
Valittu annoskoko19g44kcal1.3g8.3g0.6g1g
Annoskoko puolitettuna10g22kcal0.7g4.2g0.3g0.5g
Arvot/100g100g232kcal6.8g43.7g3.2g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580