Jauhelihamureke ala Mama (vähähiilarinen)

Sekoittele ensin kananmuna veden ja mausteiden kanssa sekä sulatetut suppilovahverot.

Lisää soijajauho, sekoita ja anna turvota/vetäytyä jonkin aikaa n. 15 minuuttia.

Lopuksi lisää jauheliha ja vaivaa taikina.

Jaa taikina kahteen osaa uunipellille kahdeksi pitkulaisen limpun malliseksi pötkylöksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

Uuni 175 ja aika n. 45-60minuuttia.

Maustemääriä voi suurentaa ja mausteita lisätä oman makutottumuksen mukaan ja tuoreet mausteet antavat voimakkaamman maun kuin jauhe ja purkkiversiot.

Jos en käytä sieniä teen aina itse voimakkaammin maustetun version ainakin sipulilla lisättynä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 120 grammaa

Arjamaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 112g249kcal19.7g0g19.1g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g9g2.8kcal0.1g0.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Soijajauho, Reformi vähärasvainen8.4g30kcal4.2g3g0.1g1.2g
Spice Up, Makea Chilikastike, annos 15g1.4g2.5kcal0g0.6g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)1.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g663kcal56.2g9g44.8g2.6g
Valittu annoskoko180g332kcal28.1g4.5g22.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna90g166kcal14.1g2.3g11.2g0.7g
Arvot/100g100g184kcal15.6g2.5g12.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116683