Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 66g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 6.6g4.9kcal0.9g0.1g0g0.5g
Sokeri 1.1g4.3kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 7.2g63kcal0g0g7.2g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)9g31kcal1.5g4.8g0.6g1.2g
Porkkana 27g8.7kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)25g86kcal3g15.9g1.2g1.3g
Hiivaleipävehnäjauho 35g112kcal4.2g20.5g1g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g620kcal19.6g87.8g20.2g11.2g
Valittu annoskoko180g310kcal9.8g43.9g10.1g5.6g
Annoskoko puolitettuna90g155kcal4.9g22g5.1g2.8g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.4g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138