Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 87g55kcal2.6g4.2g3.1g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta29g105kcal3.8g20.4g0.6g1g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 8.7g25kcal1.4g0g2.2g0g
Hiiva 4.4g3.2kcal0.6g0g0g0.3g
Voi 15g105kcal0.2g0.1g11.8g0g
Tattarijauhot, annos 100g36g129kcal2.5g27.6g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g844kcal22.2g104.6g36.8g2.6g
Valittu annoskoko180g422kcal11.1g52.3g18.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna90g211kcal5.6g26.2g9.2g0.7g
Arvot/100g100g234kcal6.2g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599