Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 22g17kcal0.4g3.4g0g0.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 22g156kcal0.2g0.1g17.6g0g
Sokeri 37g152kcal0g37.3g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)22g28kcal2.4g0.1g2g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g22g132kcal4.6g1.5g11.9g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 8.8g29kcal0g7.2g0g0.1g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Puolukka 44g17kcal0.2g3g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana361g1074kcal15.8g108.2g63.4g2.8g
Valittu annoskoko180g537kcal7.9g54.1g31.7g1.4g
Annoskoko puolitettuna90g269kcal4g27.1g15.9g0.7g
Arvot/100g100g298kcal4.4g30g17.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81866