Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 18g4.8kcal0.3g0.5g0.1g0.3g
Herkkusieni 12g1.9kcal0.2g0g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kiinankaali raaka 100g18g3.1kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g3.5g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Porkkana 9g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Voi 0.6g4.2kcal0g0g0.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Paprika, punainen3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 2.9g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g2.9g3.2kcal0.2g0.6g0g0.1g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl5.8g20kcal0.1g0.2g2g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g5.8g13kcal0.4g2.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana361g125kcal3.6g12g6.4g4g
Valittu annoskoko181g63kcal1.8g6g3.2g2g
Annoskoko puolitettuna90g31kcal0.9g3g1.6g1g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416