Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1428g1087kcal26.8g221.3g2.9g14.3g
Valkosipuli 10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Polar-juusto 15%68g175kcal20.9g0g10.1g0g
Flora kevyt ruoka 7%281g239kcal2.8g12.6g19.7g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g5.6g13kcal0.6g2.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g3049kcal103.8g475.4g66g29g
Valittu annoskoko1800g1525kcal51.9g237.7g33g14.5g
Annoskoko puolitettuna900g762kcal26g118.9g16.5g7.3g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536