Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 305g1236kcal0g304.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 54g180kcal0g43.8g0g0.8g
Voi, 1 tl, 5 g358g2615kcal3.6g3.6g286.6g0g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Mustikka metsä- 1075g473kcal5.4g68.8g6.4g35.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g9039kcal19g847.6g586g72.6g
Valittu annoskoko1800g4520kcal9.5g423.8g293g36.3g
Annoskoko puolitettuna900g2260kcal4.8g211.9g146.5g18.2g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214593