Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 888g203kcal16.1g21.3g1.8g18.7g
Sipuli (kuorittu)444g120kcal5.8g21.3g0.9g7.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g36g37kcal2.8g5.8g0.2g0.7g
Juuriselleri 444g140kcal5.6g20.4g0.9g13.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl133g1199kcal0g0g133.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka311g255kcal10.6g59.1g3.1g3.1g
Vesi3553g0kcal0g0g0g0g
Timjami 2.2g6.3kcal0.2g0.6g0.2g0.8g
Valkopippuri, annos 1g36g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste1777g1741kcal319.8g0g48g0g
Katkarapu pienet (pirkka)800g528kcal119.9g0g5.6g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)1110g1144kcal188.8g18.9g31.1g0g
Valkoviini kuiva 444g304kcal1.4g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g11354kcal1342g300.2g450g89.4g
Valittu annoskoko10000g5677kcal671g150.1g225g44.7g
Annoskoko puolitettuna5000g2839kcal335.5g75.1g112.5g22.4g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156