Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali5896g1244kcal70.8g200.5g11.8g123.8g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 2359g3120kcal62g75.5g283g0g
Dijonsinappi, Maille, Original177g124kcal7.1g14.2g5.3g5.3g
Ruohosipuli, tuore236g64kcal3.3g9g1.4g2.6g
Mustapippuri 24g66kcal2.6g9g0.8g6.3g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g1297g1855kcal162.1g3.9g133.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12945kcal615.8g624.2g871.8g276g
Valittu annoskoko10000g6473kcal307.9g312.1g435.9g138g
Annoskoko puolitettuna5000g3236kcal154g156.1g218g69g
Arvot/100g100g65kcal3.1g3.1g4.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447