Kasvissosekeitto

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), sipulit, perunat ja valkosipuli +nippu hienonnettua tilliä.

Keitä, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.

Kaada liemi siivilän läpi toiseen astiaan ja ota sauvasekoitin/tehosekoitin esille.

Lisää hieman lientä perunoiden ja juuresten joukkoon ja ala soseuttaa sekoittimella (kattilassa).

Lisäile lientä sen mukaan kunnes keitto tuntuu sinusta sopivan löysältä/paksulta.

Kaada joukkoon 1dl kermaa.

Laita uudelleen levylle ja kuumenna kiehuvaksi (kunnes pari kuplaa tulee pintaan)

Ota keitto pois levyltä ja lisää tuoretta persiljaa.

Bon apetit!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Janezkij

Janezkij sanoi...

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), si


tiistai 18.01.2011 klo 13:16

AineksetMääräEnergiaPHRK
Keittojuurekset, Pirkka (porkkana, lanttu, selleri, palsternakka, purjo, persilja)375g113kcal4.1g20.3g0.8g0g
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g39g0.3g2.7g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 876g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%125g200kcal3.4g3.4g18.8g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g70g84kcal1.8g4.2g6.3g1.1g
Tilli, tuore 3.8g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Persilja 2.5g0.7kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3610g1210kcal31.2g142.2g52.8g10g
Valittu annoskoko1805g605kcal15.6g71.1g26.4g5g
Annoskoko puolitettuna903g303kcal7.8g35.6g13.2g2.5g
Arvot/100g100g34kcal0.9g3.9g1.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211172