Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 300g322kcal25.2g41.9g1g21g
Herne 240g165kcal12.1g22.4g1g7.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Omena, keskikokoinen 200g449g153kcal0.9g31.9g1.3g8.1g
Oliiviöljy 60g530kcal0g0g59.9g0g
Viinietikka 45g9kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g75g429kcal13.3g17.5g37.1g8.8g
Peruna, keskikokoinen 60g449g270kcal6.7g58.4g0.4g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3618g3878kcal122.8g365.8g202.4g105.4g
Valittu annoskoko1809g1939kcal61.4g182.9g101.2g52.7g
Annoskoko puolitettuna905g970kcal30.7g91.5g50.6g26.4g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204