Kreikkalainen kurpitsalasagne

6 annosta.

valmistusaika 25 min+1 h
1 kg myskikurpitsa
1 porkkana
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
2 tlk ( yht. 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim.

Mutti
1 tkl (290/155 g) kalamata-oliiveja
3 rkl oreganoa hienonnettuna
lisäksi:
1 tlk (200 g) ranskankermaa
200 g fetaa
8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania

Kuutioi kurpitsa.

Kuori ja kuutioi porkkana.

Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.

Yhdistä kaikki kasvikset.

Lisää öljy ja mausteet.

Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Tomaattikastike:
Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan.

Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Viipaloi oliivit ja lisää ne silputun oreganon kanssa kastikkeeseen.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike.

Kokoa lasagne.

Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle.

Murustele päälle hieman fetaa.

Lusikoi hieman ranskankermaa.

Levitä kerros lasagnelevyjä päälle.

Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä.

Tee 2-3 kerrosta.

Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa.

Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 517 grammaa

Sallah
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myskikurpitsa, kypsentämätön (Butternut-kurpitsa), annos 100g583g263kcal5.8g68.2g0.6g11.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.3g0.1g0.9g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g117g84kcal2.9g19.6g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g26g231kcal0g0g26.3g0g
Mutti paseerattu tomaatti467g149kcal7.9g21.5g0.5g0g
Oregano, tuore (Järvikylä), annos 10g26g18kcal0.6g2.6g0.5g0.7g
Ranskankerma Valio117g327kcal2.9g4.1g32.7g0g
Pirkka parhaat fetajuusto (Pirkka)117g321kcal18.7g1.2g26.8g0g
Lasagnelevy, euroshopper105g368kcal12.6g74.6g1.5g0g
Parmissimo - parmesanraaste117g457kcal38.5g0g33.1g0g
Kalamata oliivit, pirkka90g154kcal1.4g1.2g15.4g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3619g4777kcal184.2g392.8g275.2g34.8g
Valittu annoskoko1810g2389kcal92.1g196.4g137.6g17.4g
Annoskoko puolitettuna905g1194kcal46.1g98.2g68.8g8.7g
Arvot/100g100g132kcal5.1g10.9g7.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=465582