Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Purjosipuli 6g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Riisi tumma 13g45kcal0.9g9.2g0.3g0.5g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 13g46kcal1g10.1g0.1g0.2g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.1g3.3kcal0.1g0.4g0.2g0g
Paprika punainen 17g5kcal0.2g0.8g0.1g0.3g
Parsakaali brokkoli 20g7kcal0.9g0.4g0.1g0.5g
Katkarapu 30g21kcal4.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana362g276kcal15.4g43.2g3.6g3.6g
Valittu annoskoko181g138kcal7.7g21.6g1.8g1.8g
Annoskoko puolitettuna91g69kcal3.9g10.8g0.9g0.9g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791