Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali104g22kcal1.3g3.5g0.2g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.8g2.2kcal0g0.5g0g0.2g
Puuroriisi5g18kcal0.3g3.8g0.1g0.1g
Sipuli (kuorittu)18g4.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 42g95kcal7.9g0g7.1g0g
Siirappi 4.2g13kcal0g3.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana363g308kcal19.4g23.6g14.8g5.6g
Valittu annoskoko181g154kcal9.7g11.8g7.4g2.8g
Annoskoko puolitettuna91g77kcal4.9g5.9g3.7g1.4g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318