Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 85g25kcal0.8g3.8g0.3g1.6g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Persilja 0.6g0.2kcal0g0g0g0.1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 15g52kcal1.1g10.8g0.3g0.6g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)25g51kcal3.8g0.6g3.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana363g481kcal12.2g35g31.6g6.4g
Valittu annoskoko182g241kcal6.1g17.5g15.8g3.2g
Annoskoko puolitettuna91g120kcal3.1g8.8g7.9g1.6g
Arvot/100g100g133kcal3.4g9.6g8.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211