Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti70g77kcal15.5g0.1g2.1g0g
Sipuli 16g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Chili paprika punainen1.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 24g7.7kcal0.1g1.3g0g0.6g
Paprika, punainen16g4kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Paprikajauhe 0.4g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 39g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 3.5g2.7kcal0.2g0.5g0g0g
Persilja 7.8g2.1kcal0.1g0.1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g246kcal32.8g7.8g9.2g4g
Valittu annoskoko182g123kcal16.4g3.9g4.6g2g
Annoskoko puolitettuna91g62kcal8.2g2g2.3g1g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840