Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 65g20kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 937g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Timjami 11g32kcal1g3g0.8g4.2g
Purjosipuli 97g22kcal1.8g2.3g0.2g2g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 56g12kcal0.2g0.9g0g0.1g
Juuriselleri 66g21kcal0.8g3g0.1g2.1g
Tomaattisose tomaattipyree 53g40kcal2.4g6.9g0.1g0.5g
Puna-ahven savustettu 250g281kcal42g0g12.5g0g
Katkarapu 147g100kcal21.2g0g1.6g0g
Sinisimpukka vedessä 113g100kcal17.6g2.1g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3620g1376kcal177.4g47g45.4g21.8g
Valittu annoskoko1810g688kcal88.7g23.5g22.7g10.9g
Annoskoko puolitettuna905g344kcal44.4g11.8g11.4g5.5g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64203