Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)

Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.

Leikkaa timjamipuntti pieneksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.

Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.

Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.

Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.

Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.

Lisää mustapippuri.

Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.

Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.

Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.

Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.

Poista kanta.

Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.

Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.

Lisää vesi sekä kasvisfondi.

Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.

Lisää kerma.

Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.

Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.

Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.

Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.

Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.

Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.

Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.

Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 312g443kcal54.8g0g25g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g50g24kcal0.7g3.6g0.6g1.5g
Sipuli (kuorittu)103g28kcal1.3g4.9g0.2g1.8g
Oliiviöljy 8.7g77kcal0g0g8.7g0g
Riistafondi (Touch of taste), annos 15g9g5.2kcal0.5g0.7g0g0g
Vesi187g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.4g12kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Palsternakka 625g397kcal3.1g73.7g2.5g28.1g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)9g9kcal0.7g1.6g0g0.2g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)63g38kcal0.6g2.8g2.5g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.1g0kcal0g0g0g0g
Puolukka pakaste (Pirkka), annos 100g125g81kcal1.2g16.2g1.2g3.2g
Sokeri 63g254kcal0g62.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3635g2737kcal126.8g335.2g81.6g72g
Valittu annoskoko1818g1369kcal63.4g167.6g40.8g36g
Annoskoko puolitettuna909g684kcal31.7g83.8g20.4g18g
Arvot/100g100g75kcal3.5g9.2g2.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288097