Vhh mangojuustokakku

Kakku tehdään irtopohjavuokaan.

Sulata voi ja sekoita se suklaa- ja hasselpähkinärouheen kanssa.

Mausta halutessasi kanelilla.

Painele seos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Mikäli käytössä on isohko irtopohjavuoka, voi hasselpähkinää tarvita hieman isomman määrän, jotta koko pohja peittyy.

Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja makeutusnestettä oman maun mukaan.

Liota liivatelehtiä (4-5kpl) kylmässä vedessä, puristele ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kolmeen ruokalusikalliseen kuumaa vettä.

Valuta liivate ohuena nauhana täytteen sekaan ja vatkaa.

Kaada pohjaseoksen päälle ja anna hyytyä vähintään 4h ennen kiilteen tekoa.

Kiilteeseen tarvitaan 2-3 liivatelehteä.

Mangososeen voi kuumentaa ja liivatteet sulattaa kylmässä vedessä liottamisen jälkeen suoraan soseeseen, jolloin kiilteestä tulee todella kiiltävä.

Kaada kiilleseos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 4 h ennen tarjoilua.

Kakkua saa helposti muunneltua vaihtamalla kiilteeseen käytettävää sosetta :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Jnvalo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)10g72kcal0g0g8g0g
Finest dark chocolate 74% (Bellarom), annos 100g5g28kcal0.5g1.6g2.1g0g
Hasselpähkinärouhe (Meira), annos 10g20g122kcal2.8g0.6g12g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g40g102kcal2.4g1.3g9.6g0g
Vispikerma, milbona (Lidl), annos 100g40g117kcal1g1.3g12g0g
Mangosose, c-vitaminoitu (Piltti), annos 125g50g33kcal0.3g7g0.3g0.6g
Cologran makeutusneste (Lidl)1.5g0.8kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini3g11kcal2.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g974kcal19.2g24.2g88g1.2g
Valittu annoskoko182g487kcal9.6g12.1g44g0.6g
Annoskoko puolitettuna91g244kcal4.8g6.1g22g0.3g
Arvot/100g100g268kcal5.3g6.7g24.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281046