Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 21g63kcal3.7g10.1g0.2g2.2g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.5g2.1kcal0g0.4g0g0.2g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g20g18kcal3.5g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g172kcal14.6g21.8g1.4g5.2g
Valittu annoskoko182g86kcal7.3g10.9g0.7g2.6g
Annoskoko puolitettuna91g43kcal3.7g5.5g0.4g1.3g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373