Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 109g118kcal8.6g17.8g0.7g2.3g
Hunaja29g98kcal0.3g23.9g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore22g5.5kcal0g2g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g22g197kcal0g0g21.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g836kcal17.8g87.4g45g4.6g
Valittu annoskoko182g418kcal8.9g43.7g22.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna91g209kcal4.5g21.9g11.3g1.2g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384