Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi83g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 4.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Peruna, vanha, kuorittu 17g13kcal0.3g2.6g0g0.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g8.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Lohifilee 33g65kcal6.2g0g4.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 17g55kcal0.3g0.5g5.8g0g
Kalaliemikuutio 1.8g5.6kcal0.2g0.6g0.3g0g
Voi 2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g326kcal14.6g10.4g25g1.6g
Valittu annoskoko182g163kcal7.3g5.2g12.5g0.8g
Annoskoko puolitettuna91g82kcal3.7g2.6g6.3g0.4g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811