Gulassi (Valio Reseptit)

Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Dasilva
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti72g79kcal15.8g0.1g2.2g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Suippopaprika, makea, Pirkka9g2.3kcal0.1g0.4g0g0.2g
Tomaatti 20g4.6kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g1.4g2.2kcal0.1g0.4g0g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Smetana, Valio, hyla11g44kcal0.2g0.3g4.7g0g
Paprika-chili tuorejuusto viola11g18kcal0.9g0.5g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana365g391kcal35.2g6.4g26.2g1.4g
Valittu annoskoko182g196kcal17.6g3.2g13.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna91g98kcal8.8g1.6g6.6g0.4g
Arvot/100g100g107kcal9.6g1.8g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325200