Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5g3.7kcal0.7g0.1g0g0.3g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1.5g4.8kcal0g1.1g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)40g128kcal5.5g23.2g1.3g5g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g80g280kcal10.2g55.6g1.6g2.6g
Voi, 1 tl, 5 g5g37kcal0.1g0.1g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana365g906kcal33g160.2g13.8g15.8g
Valittu annoskoko183g453kcal16.5g80.1g6.9g7.9g
Annoskoko puolitettuna91g227kcal8.3g40.1g3.5g4g
Arvot/100g100g248kcal9g43.9g3.8g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577