Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1249g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 208g629kcal37.3g101g2.1g22.3g
Sipuli (kuorittu)92g25kcal1.2g4.4g0.2g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.4g4.5g0.1g1.9g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g196g184kcal34.6g0.2g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3640g1718kcal147g220.2g14.6g51.6g
Valittu annoskoko1820g859kcal73.5g110.1g7.3g25.8g
Annoskoko puolitettuna910g430kcal36.8g55.1g3.7g12.9g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373