Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste35g0kcal0g0g0g0g
Voi 527g3821kcal6.3g2.1g428.3g0g
Manteli 263g1622kcal63.4g17.4g142.2g19g
Vehnälese 21g48kcal2.8g3.2g0.9g7.9g
Psylliumkuitu, annos 6g18g8.8kcal0g0g0g14.6g
Kaakaojauhe sokeroitu 21g89kcal1.2g16.3g2g0.2g
Kahvijuoma, keskiarvo 53g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 527g1739kcal10.5g15.8g184.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4.4g18kcal0g4.3g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g176g906kcal17.6g40g75.2g0g
Raparperi 176g59kcal1.2g9.7g0.2g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3640g16626kcal206.4g218g1666.4g88.4g
Valittu annoskoko1820g8313kcal103.2g109g833.2g44.2g
Annoskoko puolitettuna910g4156kcal51.6g54.5g416.6g22.1g
Arvot/100g100g457kcal5.7g6g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905