Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen281g93kcal9.3g13.8g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g12g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g169g591kcal2.9g150.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g13g39kcal1.4g7.6g0.9g3.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g169g523kcal28.7g91.1g4.9g21.9g
Vehnäjauho, sunnuntai219g768kcal26.3g155.7g4.6g6.6g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g337g1046kcal57.4g182.2g9.8g43.9g
Voi, normaalisuolainen (Valio)84g607kcal0.7g0.7g67.5g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g281g169kcal28.1g12.1g0.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen113g37kcal3.7g5.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu77g96kcal8.4g0.2g6.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5.6g22kcal0g5.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl56g325kcal11.9g3g28.4g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3640g8633kcal357.6g1255.4g247.6g164.8g
Valittu annoskoko1820g4317kcal178.8g627.7g123.8g82.4g
Annoskoko puolitettuna910g2158kcal89.4g313.9g61.9g41.2g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183