Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 874g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g111g356kcal12.7g68g3.1g13.5g
Siirappi 16g48kcal0g11.8g0g0g
Suola, annos 3g7.9g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 22g60kcal3.2g5.6g0.9g8.4g
Vehnälese 24g54kcal3.2g3.7g1.1g8.9g
Ruisjauho (Rainbow)80g254kcal7.9g50.1g1.8g11.1g
Vehnäjauho puolikarkea 672g2305kcal68.4g470.2g8.1g23.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g161kcal0g0g17.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3648g6477kcal190.8g1218.8g65.8g130.8g
Valittu annoskoko1824g3239kcal95.4g609.4g32.9g65.4g
Annoskoko puolitettuna912g1619kcal47.7g304.7g16.5g32.7g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885