Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 531g757kcal66.3g1.6g54.4g0g
Sokeri 507g2057kcal0g506.2g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 362g1928kcal1.2g1.3g217.1g0g
Leivinjauhe 24g42kcal1.3g9.1g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka24g96kcal0g23.9g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen362g119kcal11.9g17.7g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 15g54kcal2.7g1.6g3.1g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3648g10106kcal166.8g1122.8g549.2g9g
Valittu annoskoko1824g5053kcal83.4g561.4g274.6g4.5g
Annoskoko puolitettuna912g2527kcal41.7g280.7g137.3g2.3g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472