Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 1080g9551kcal0g0g1080g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g464g603kcal60.8g1.4g38.5g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl80g113kcal3.8g7.4g7.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton80g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)80g16kcal0g5.2g0g0g
Ruokasuola jodioitu 40g1kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3648g20601kcal130.2g30.6g2252.2g0.2g
Valittu annoskoko1824g10301kcal65.1g15.3g1126.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna912g5150kcal32.6g7.7g563.1g0.1g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485