Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen150g1077kcal0g0g119.7g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl374g1347kcal44.9g265.6g7.9g0g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Sokeri 224g911kcal0g224.2g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 299g257kcal9.3g13.2g18g0g
Vadelma 599g246kcal6g24.5g4.8g22.1g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3648g8220kcal162.4g1073.4g334.6g44.2g
Valittu annoskoko1824g4110kcal81.2g536.7g167.3g22.1g
Annoskoko puolitettuna912g2055kcal40.6g268.4g83.7g11.1g
Arvot/100g100g225kcal4.5g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431375