Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 350g2539kcal4.2g1.4g284.5g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)450g2723kcal38.7g85.5g245.2g58.5g
Sokeri 425g1725kcal0g424.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu360g454kcal39.6g1.1g32.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g91g1.6g4.6g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön100g715kcal8g9g76g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3650g17238kcal208.4g1232.8g1279.4g126.4g
Valittu annoskoko1825g8619kcal104.2g616.4g639.7g63.2g
Annoskoko puolitettuna913g4309kcal52.1g308.2g319.9g31.6g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571