Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g94g56kcal1.4g12.2g0.1g0.8g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g23g26kcal4g0.4g1.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g10g5.9kcal0.1g0.4g0.4g0.1g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl16g19kcal0.5g0.6g1.6g0g
Rypsiöljy 0.6g5.5kcal0g0g0.6g0g
Hillosipulisäilyke 7.8g3.8kcal0.1g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana366g251kcal13g32.2g7.6g3.4g
Valittu annoskoko183g126kcal6.5g16.1g3.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna92g63kcal3.3g8.1g1.9g0.9g
Arvot/100g100g69kcal3.6g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725