Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen73g24kcal2.4g3.6g0g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)8.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g18g15kcal0.3g1.2g0.9g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 66g50kcal1.2g10.2g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana367g182kcal8g30.8g2g1.6g
Valittu annoskoko183g91kcal4g15.4g1g0.8g
Annoskoko puolitettuna92g46kcal2g7.7g0.5g0.4g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324