Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 44g21kcal0.8g3.1g0.4g0.6g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.7g5.3kcal0g1.3g0g0g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g18g54kcal2.1g12.6g0.5g2.1g
Pellavansiemenet, Pellavainen8.7g40kcal1.7g0.1g3.7g2.7g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g26g94kcal3.4g18.1g0.8g2.6g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g61g214kcal8.3g40.1g1.8g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana368g878kcal32.6g150.6g16.8g22.8g
Valittu annoskoko184g439kcal16.3g75.3g8.4g11.4g
Annoskoko puolitettuna92g220kcal8.2g37.7g4.2g5.7g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.6g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544