Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 31g9kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0g0.6g
Peruna, vanha, kuorittu 50g38kcal0.9g7.8g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt13g5.8kcal0.4g0.6g0.2g0g
Voi 1.7g13kcal0g0g1.4g0g
Sokeri 0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana367g150kcal3.6g22.8g3.6g3.4g
Valittu annoskoko184g75kcal1.8g11.4g1.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna92g37kcal0.9g5.7g0.9g0.9g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644