Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g999g240kcal12g34g2g21g
Kurkku, tuore300g30kcal1.8g5.1g0.3g2.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Paprika, punainen50g13kcal0.4g2.3g0.2g1g
Sokeri85g345kcal0g84.8g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g100g20kcal0g6.5g0g0g
Siirappi, tumma7g22kcal0g5.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 90g795kcal0g0g89.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3660g2983kcal31g285.4g185.2g51.6g
Valittu annoskoko1830g1492kcal15.5g142.7g92.6g25.8g
Annoskoko puolitettuna915g746kcal7.8g71.4g46.3g12.9g
Arvot/100g100g82kcal0.8g7.8g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94633