Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 750g179kcal13.5g16.3g2.2g17.1g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g7.5g7.6kcal0g1.6g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl150g536kcal3g4.5g57g0g
Valkopippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa150g450kcal34.5g0g34.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g23g164kcal0.2g0.2g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3663g2681kcal102.8g46.4g223.4g35g
Valittu annoskoko1832g1340kcal51.4g23.2g111.7g17.5g
Annoskoko puolitettuna916g670kcal25.7g11.6g55.9g8.8g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130