Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g625g213kcal1.2g44.4g1.9g11.2g
Voi (perinteinen meijerivoi)177g1276kcal0.2g0.2g141.8g0g
Sokeri233g947kcal0g233g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g268g965kcal34.9g187.7g5.6g9.9g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl233g793kcal4.7g7g81.6g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g292g190kcal32.1g12.2g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3668g8786kcal146.8g973.4g463.6g42.2g
Valittu annoskoko1834g4393kcal73.4g486.7g231.8g21.1g
Annoskoko puolitettuna917g2197kcal36.7g243.4g115.9g10.6g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84574